Logga in
Logga in

E18, Köping - Västjädra Nu blir det mörkt och kallt, men vi fortsätter bygga om E18 - så kör försiktigt

Nu börjar det bli mörkt ute, halt på vägarna och snart kommer snön. För både din och andras säkerhet vill vi uppmana alla att köra försiktigt, att anpassa hastigheten och att hålla avstånd till andra fordon.

Vägarbetet fortsätter hela vintern

Vi bygger om E18 mellan Köping och Västjädra för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten. Trots de utmaningar som vinterväder kan medföra kommer vägarbetet att fortlöpa året runt, och vi beräknar att den nya motorvägen blir klar 2025.

Extra viktigt att köra försiktigt

Vi bygger om vägen etappvis med avstängda körfält på vissa sträckor. När det är mycket trafik skapar det ett jämnt trafikflöde eftersom man slipper ryckigheten som dåligt planerade omkörningar och tvära inbromsningar skapar.

Det är alltid viktigt att anpassa hastigheten till underlaget och visa hänsyn både till andra trafikanter och till de som arbetar utmed vägen eftersom det är deras arbetsplats. Vid kallare temperaturer är det dock extra viktigt att köra försiktigt, eftersom olyckor eller stopp på de enfiliga sträckorna där E18 byggs om kan medföra trafikstörningar och förseningar.

- Vi arbetar för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten på E18 mellan Köping och Västjädra. För allas trygghet är det viktigt att vi hjälps åt längs vägen, anpassa hastigheten och håll avstånd, säger projektledaren Lars Königsson.

Kontrollera ditt fordon

Det är även viktigt att kontrollera sitt fordon innan man ger sig ut på vägarna. Se till att ha rätt vinterdäck, och att både bak- och framlyktorna på bilen fungerar och lyser bra i mörkret.

Kontakt

E18 Köping-Västjädra