Logga in
Logga in

Nya delar av Hisingsleden öppnar!

Byggnationen av Hisingsleden är i full gång och under den närmaste tiden kommer det att vara flera trafikomläggningar inför att vi öppnar delar av nya Hisingsleden.

Kålseredsbron öppnar24 april- nytt trafikskede
Den nya bron (Kålseredsbron) över Hisingsleden, öppnar för trafik den 24 april. Av- och påfartsramperna för norrgående trafik tas i bruk medan ramperna för södergående trafik dröjer ytterligare ett par veckor. Södergående trafik till och från John Bunyans väg hänvisas tillfälligt till Sörredsvägen. Från korsningen Gustav Larsons väg/Hisingsleden kommer trafiken att gå på Hisingsleden i båda riktningarna.

1 maj öppnar Hisingsleden för norrgående trafik förbi Volvomotet
Innan öppningen genomförs en trafikomläggning under helgen den 28-30 april på  sträckan mellan AssarGabrielssons väg och Gustaf Larsons väg. Nuvarande trafiksignal ersätts av en ny cirkulationsplats på Assar Gabrielssons väg. Södergående trafik går som tidigare på omledningsvägen, vilken är fortsatt dubbelriktad för lokalt norrgående trafik.

8 maj öppnar Kålseredsmotet helt
Helgen den 5-7 maj genomförs ytterligare en trafikomläggning, anslutningen Gustav Larsons väg/Hisingsleden stängs för allmän trafik. Den 8 maj öppnar Kålseredsmotet helt, inklusive alla av- och påfartsramper. Den nya lokalvägen, som tidigare använts som omledningsväg (Parallellvägen) ansluts till Gustaf Larsons väg.