Logga in
Logga in

Nu öppnar delar av Kålseredsmotet längs Hisingsleden

Den 27 februari öppnar delar av Kålseredsmotet, som är en ny planskild trafikplats längs Hisingsleden. Det viktigaste är att du som ska från Sörredsvägen till Hisingsleden norrut väljer Kålseredsmotet.

Nya körvägar i området

Nu har arbetet med Kålseredsmotet kommit så långt att det den 27 februari är dags att öppna vissa anslutningar, se karta nedan. Det viktigaste att tänka på då är att du som kommer från Sörredsvägen och ska till Hisingsleden norrut väljer Kålseredsmotet – framförallt på eftermiddagarna. Den vägen rekommenderas för att minska belastningen i korsningarna Sörredsvägen-Björlandavägen och  Björlandavägen-Hisingsleden.

Som du kan se i kartan ovan kan du även köra från Sörredsvägen till Hisingsleden söderut samt från Hisingsleden söderut till Sörredsvägen. I samband med öppnandet läggs också trafiken på Hisingsleden norrut tillbaka till ursprungligt läge mellan Gustav Larssons väg och Kålseredsmotet.

Resten av Kålseredsmotet öppnar successivt

Under våren öppnar resten av Kålseredsmotet successivt och trafiken på Hisingsleden söderut läggs tillbaka till ursprungligt läge mellan Kålseredsmotet och Gustav Larssons väg. Hela Kålseredsmotet beräknas bli klart till sommaren 2023. När det gäller kollektivtrafiken så planeras bussarna att börja trafikera Kålseredsmotet från och med tidtabellsskiftet i juni.

Ny trafiklösning i Björlandamotet

Samtidigt går arbetet med Björlandamotet in en ny fas. Helgen den 24-26 februari stängs delar av Hisingsleden inför en trafikomläggning till två rondeller i korsningen Björlandavägen-Hisingsleden, som gäller från den 27 februari. Mer information om detta hittar du i länken nedan, på Trafik Göteborgs webb.

Mer information om trafiklösning i Björlandamotet