Logga in
Logga in

Västlänkens första rulltrappa är provkörd

Under de senaste veckorna har vi genomfört finmonteringen och olika tester på en av de sex rulltrappor som vi innan jul monterade på plats i vad som kommer bli den östra uppgången till station Centralen.

Finmontering innebär att vi sätter upp handledare, glaspartier och alla trappsteg.

– Testning och provkörning av vår första rulltrappa ser jag som en milstolpe för oss på Centralen! Det är mycket positivt att vi är igång på riktigt och även fått verifiera att vi uppfyller ställda funktioner och krav, säger Ulrika Ekre, produktionsledare installation på deletapp Centralen.

Nu kommer rulltrappan som testades att kläs in för att skyddas mot damm och smuts. Den kommer sedan behöva tillsyn kvartalsvis. För de andra fem rulltrapporna i den östra uppgången väntar finmontage och testning längre fram under hösten 2025.

I filmen kan ni se hur vi provåker rulltrappan. Rulltrappan körs där i sin maxhastighet, 0,65 meter i sekunden. Rulltrappan åker från vad som kommer vara östra uppgången i station Centralen ner i vad som kommer bli stationsutrymmet.​

Foto: Trafikverket och NCC

Innan sommaren kommer vi att montera ytterligare 12 rulltrappor i det som kommer bli station Centralens mittuppgång. Totalt kommer det finnas 30 rulltrappor i station Centralen.​

Foto: Trafikverket och NCC

Här kan du läsa mer om när vi i vintras monterade rulltrapporna.