Logga in
Logga in

Dubbelspår Hallsberg–Degerön Byggarbeten Dunsjö-Jakobshyttan vecka 28-32

Från den 10 juli till den 13 augusti är tågtrafiken mellan Hallsberg och Motala avstängd. Vi kommer då att arbeta intensivt på järnvägssträckan mellan Dunsjö och Jakobshyttan för att färdigställa det nya dubbelspåret.

Dubbelspårsprojektet mellan Dunsjö och Jakobshyttan har pågått sedan februari 2021 och börjar närma sig sitt slut. Projektet fortlöper enligt tidplan och precis som tidigare år kommer vi att leda om den ordinarie tågtrafiken under fem veckor i sommar.

Det ger oss utrymme att arbeta så intensivt och säkert som vi bara kan. Under den första veckan kommer vi att arbeta dygnet runt. Vi bygger nytt spår, högspänningsanläggning, signalanläggning, telekommunikation samt kanalisation. Vi kommer även att riva det gamla spåret och bygga räddningsvägar till järnvägstunneln.

Den 260 meter långa tunneln genom berget i Mariedamm nästan helt är klar. Under sommarstoppet bygger vi klart spåret och högspänningsanläggningen. Därefter kommer den ordinarie tågtrafiken kunna rulla genom tunneln. Innan dess trafikerar vi spåret med TSA, tunga spårgående arbetsredskap.

Förbjudet att beträda järnvägsspåren

Trots att den vanliga gods- och persontrafiken leds om till alternativa rutter 10 juli-13 augusti kan andra tåg fortfarande åka på järnvägen, till exempel rälsgående arbetsfordon. Det kan alltid medföra livsfara och är även olagligt för obehöriga att beträda järnvägsspåren.

Medfinansieras av EU