Logga in
Logga in

Dubbelspår Hallsberg–Degerön Byggarbeten Jakobshyttan-Degerön veckorna 28–32

Från den 10 juli till den 13 augusti är tågtrafiken mellan Hallsberg och Motala avstängd. Peab Anläggning kommer då att arbeta på stora delar av sträckan mellan Jakobshyttan och Degerön.

Vi stänger av järnvägsövergången vid Godegårds kyrka och leder om trafiken via Godegård för att vi ska bygga en planskild korsning som öppnar hösten 2024. Vi kommer att schakta bort och bygga om den befintliga banvallen söder om Anderstorp och söder om Godegårds kyrka. Norr om Degerön bygger vi en bullervall. Inne i Godegård ska vi riva formställningen för bron över järnvägen och sätta nya fundament för kontakledningsstolpar. Vi arbetar även vidare vid bron norr om Godegård.

Spårgående maskiner trafikerar spåren när den vanliga tågtrafiken är avstängd. Vi räknar med att arbeta under dag- och kvällstid, och under förutsättning att arbetena går enligt planering utför vi inte några arbeten på natten.

Förbjudet att beträda järnvägsspåren

Trots att den vanliga gods- och persontrafiken leds om till alternativa rutter 10 juli-13 augusti kan andra tåg fortfarande åka på järnvägen, till exempel rälsgående arbetsfordon. Det kan alltid medföra livsfara och är även olagligt för obehöriga att beträda järnvägsspåren.

Medfinansieras av EU