Logga in
Logga in

Dubbelspår Hallsberg–Degerön Nu bygger vi nya vatten- och avloppsledningar

Vi bygger om Hallsbergs kommuns vatten- och avloppsledningar mellan Hallsberg och Östansjö, eftersom de gamla ledningarna ligger där vi ska bygga den nya dubbelspåriga järnvägen.

Vi flyttar ledningar åt Hallsbergs kommun

Under hösten 2023 börjar vi arbeta med de nya vatten- och avloppsledningarna mellan Hallsberg och Östansjö. Vi flyttar ledningarna åt Hallsbergs kommun i samband med att vi ska bygga dubbelspårig järnväg i nysträckning mellan Hallsberg och Stenkumla. De gamla vatten- och avloppsledningarna ligger där vi ska bygga den nya järnvägen, därför behöver vi flytta på dem.

Arbetet pågår till februari 2024

Arbetet med vatten- och avloppsledningarna pågår under hösten och vintern 2023 fram till februari 2024, och kommer att synas från vägarna kring korsningen vid Tälleleden och väg 50.

Påverkar inte trafiken

Eftersom vi arbetar utanför vägområdet kring korsningen vid Tälleleden och väg 50 bedömer vi att det inte medför några större störningar för passerande trafik. Vid enstaka platser kan vi behöva sätta ut skydd eller skyltar på vägen under en kortare period. I övrigt kan även en del tyngre byggtransporter förekomma på vägarna.

Övrig information

Medfinansieras av EU

Kontakt

Program Dubbelspår Hallsberg-Degerön