Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Boka körkortsprov

I vår webbtjänst Boka prov kan du boka och avboka kunskapsprov och körprov för samtliga körkortsbehörigheter.

Kunskapsprov med tolk bokar du hos Kundtjänst Förarprov, 0771-171819.

Information om provavgifter

Du kan välja att betala provavgiften direkt med betalkort (VISA och MasterCard) eller med faktura. Fakturan skickas hem till dig efter genomfört/genomförda prov. Fakturan har betalningsvillkor på 10 dagar vilket betyder att hela fakturabeloppet ska vara betalt inom 10 dagar från utfärdande av fakturan. Sista betalningsdag framgår på fakturan. Kontakta Kundtjänst Förarprov, 0771-171819, om fakturan inte har kommit 14 dagar efter genomfört prov.
Läs mer om provavgifter på sidan Avgifter – körkortsprov och yrkesförarprov

Vi har för närvarande svårt att uppfylla servicelöftet

På grund av ett ökat behov av förstagångsprov och omprov har vi för närvarande svårt att uppfylla servicelöftet. Efterfrågan på körprov är större än vad vi kan erbjuda trots att vi har nyanställda, extra personal samt extra provtider på helger och kvällar.

Bokningsläget förändras och det kan därför löna sig att återkomma och söka tider på flera orter. Vi rekommenderar att du utbildar dig väl innan du genomför dina prov.

Vi tillämpar förstagångsföreträde vilket innebär att du som bokar prov första gången för behörighet B får förtur till ett kunskapsprov och ett körprov samt vid behov ytterligare två prov. Du har förtur under två månader räknat från ditt första kunskapsprov. Behöver du göra fler prov än de fyra proven inom förstagångsföreträdet kan väntetiden bli betydligt längre.

Vi rekommenderar dig som har behov av omprov att ta hjälp av din utbildare, det vill säga din lärare på trafikskolan eller din privata handledare, för att utvärdera provet och utbilda dig mer innan du genomför nästa prov.

Innan du går till bokningstjänsten är det viktigt att du tar del av den här informationen: