Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tågräls med stoppskyltar

Stopp i tågtrafik mellan Malmö och Lund i augusti

Planera för sex dygn i slutet av augusti då tågen mellan Malmö och Lund inte går.

Tågstoppet varar från 22 augusti 23.00 till och med 28 augusti. Under tågstoppet sätter Skånetrafiken in ersättningsbussar mellan Malmö och Lund och för stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup. Räkna med längre restid.

Vi bygger för en framtid där fler kan åka tåg

De fyra nya spåren mellan Malmö och Lund byggs på samma plats som dagens två spår vilket kräver en omledning av tågtrafiken till två tillfälliga spår. När de tillfälliga spåren kopplas in på Södra Stambanan måste järnvägstrafiken stoppas helt mellan Malmö och Lund under sex dygn.

Stoppet innebär att i stort sett all tågtrafik norrifrån stannar i Lund, och trafik från söder stannar vid Malmö C. Vissa tåg, till exempel godstrafik och något nattåg, kan dirigeras om till Lommabanan. Snälltåget vänder i Eslöv.

Så planera du för tågstoppet i augusti

Tågstoppet innebär att det tar längre tid för dig att resa, men ersättningsbussar mellan Malmö och Lund kommer att se till att du fortfarande kan resa.
Vi arbetar för att trafikstoppet ska genomföras så tryggt och smidigt som möjligt för alla de som måste resa.

Ju färre som reser mellan Malmö och Lund under tågstoppet desto lättare blir det för dem som måste resa.
Många kommer att behöva resa med de ersättningsbussar som sätts in och det blir tätare trafik på vägarna om fler pendlar med bil. 

Kan du undvika att resa under tågstoppet, eller under rusningstid, slipper du själv att påverkas av tågstoppet. 
Det blir en besvärlig vecka för de som pendlar på sträckan Malmö och Lund. För den som kan planera om sin resa, samåka eller arbeta hemma blir tågstoppet mindre jobbigt.
Vi erbjuder guidad cykelpendling på sträckan mellan Malmö och Lund i båda riktningar, med möjlighet att ansluta längs vägen. Läs mer och anmäl dig till cykelpendlingen.

Aktuell reseinformation hittar du hos Skånetrafiken, trafikverket.se eller hos det resebolag där du köpt din biljett.