Logga in
Logga in

Västkustbanan, Ängelholm-Maria, dubbelspårsutbyggnad Dags för Dubbelspårets sista tågstopp

I höst är det dags att koppla in och färdigställa Dubbelspåret mellan Ängelholm och Maria station. Men först väntar ett 10 veckor långt tågstopp med start 25 september.

Du som reser mellan Ängelholm och Helsingborg behöver planera för 10 veckor utan tågtrafik mellan Ängelholms station och Helsingborg C. Under tågstoppet kommer det inte att gå några tåg på denna sträcka. Under tågstoppets första vecka, 25 september till och med 2 oktober stänger även Ängelholms station för tågtrafik. Skånetrafiken trafikerar hela sträckan med ersättningsbussar, bussarna ersätter dock tågen i begränsad omfattning. För aktuell information om din resa besöker du Skånetrafikens app eller hemsida. 

Längs Dubbelspåret väntar inkoppling av de 24 kilometer långa spåren. Dessutom ska stationer byggas färdigt, spår ska riktas och bullerskyddsskärmar ska byggas.

- Det är tidskritiska moment vi utför under stoppet, men som alltid är arbetet välplanerat. Med gott samarbete ser vi till att göra det allra sista av ett långt projekt, så att Dubbelspåret ska stå färdigt 3 december, berättar Helena Thysell Persson, huvudprojektledare Trafikverket.

Tågstoppets exakta tider

  • Ängelholms station - Helsingborg C :25 september kl. 00:15 till 3 december kl. 05:00
  • Totalavstängning Ängelholms station: 25 september kl. 00:15 till 2 oktober kl. 05:15

Under stoppet arbetar vi längs hela sträckan mellan Ängelholm och Maria station. Stoppet är det sista inna vi tar Dubbelspåret i bruk och det är mycket arbete som ska hinnas med för att tågen ska rulla på det nya dubbelspåret den 3 december.

Så klarar du tågstoppet

  • Var uppdaterad

All reseinformation finns i Skånetrafikens app eller hos respektive reseoperatör. 

  • Res med ersättningsbuss

Skånetrafiken trafikerar hela sträckan och dess mellanstationer mde ersättningsbussar i begränsad omfattning. Bussarna går direkt mellan Ängelholms station och Helsingborg, samt via mellanstationerna Kattarp, Ödåkra och Maria.  

  • Samåk i bil

Under tågstoppet blir det ofta mer trafik på vägarna då fler väljer att ta bilen. För att minska risken för köer rekommenderar vi att samåka. 

Tågstopp mellan Malmö och Lund

22 september till 1 oktober stoppas även tågtrafiken mellan Malmö och Lund när Fyrspåret ska kopplas in. Denna vecka blir det därför lite extra besvärligt om du ska resa kollektivt. Läs mer om Fyrspårets arbete.

Vad händer sen?

Den 3 december börjar tågen rulla på det nya dubbelspåret mellan Ängelholm och Helsingborg. Då är vi helt färdiga med inkopplingen av spåren. Efteråt fortsätter vi med återställningsarbete runt om stationerna och spåren.