Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tunnelmynning med fyra filer i varje riktning. Några bilar, en lastbil och en buss är på väg ut respektive in i tunneln. Foto: Trafikverket.

E6, Tingstadstunneln, underhållsarbete

Tingstadstunneln, en av Västsveriges viktigaste vägförbindelser behöver renoveras. Samtidigt som renoveringen görs förbättrar vi trafiksäkerheten i och framkomligheten genom tunneln.

Tingstadstunneln är en 455 meter lång sänktunnel, under Göta älv, som förbinder Hisingen med Göteborgs fastland. Tunneln öppnade för trafik redan 1968 och är hårt trafikerad av cirka 125 000 fordon per dygn.

Tunneln måste renoveras 

Under mitten av april 2022– december 2023 kommer vi att totalrenovera tunneln både in- och utvändigt. Hela konstruktionen renoveras och vi byter ut merparten av tekniken såsom belysning och fläktar. Vi installerar också ett bransskyddsystem och bygger ett nytt system som tar hand om dagvattnet som samlas i tunneln.