Logga in
Logga in

Om webbplatsen

Här kan du se hur du använder vår webbplats på bästa sätt. Du kan också se hur vi arbetar med lagkraven på webbplatsen, till exempel för tillgänglighet och GDPR.

Här på trafikverket.se har vi i dagsläget främst innehåll som riktar sig till privatpersoner. Söker du information för leverantörer, godstransportköpare, avtalskunder, samhällsaktörer, uppdragsgivare, kommuner eller intresseorganisationer behöver du besöka vår andra webbplats; bransch.trafikverket.se.
Bransch.trafikverket.se 

Hitta rätt

Innehållet på vår webbplats hittar du genom de sex menyalternativen nedan. Du kan också hitta innehållet genom att använda vår sökfunktion.
Sök 

 • Startsidan innehåller aktuell trafikinformation för tåg, väg och färjeleder. I vägkartan kan du välja till exempel vägarbeten, väder på vägarna, trafikstörningar och kamerabilder av olika slag. Om du väljer "tåg" kan du söka på din station eller ditt tågnummer.
  Startsidan
 • Länssidor innehåller information om vad som händer i ditt län. Här hittar du till exempel lokal trafikinformation och status för våra bygg- och utredningsprojekt. När du har valt län kommer du automatiskt att få information för det länet. Om du vill ha nationell information eller byta län gör du det högst upp på sidan under "Välj län" eller genom att gå till Aktuellt i länet via menyn.
  Aktuellt i länet
 • E-tjänster innehåller information om våra e-tjänster och öppna data. 
  E-tjänster
 • Körkort är rubriken med allt om körkortsprov och yrkesförarprov.
  Körkort
 • Om oss är ingången för dig som vill kontakta oss, veta mer om Trafikverkets verksamhet och vårt uppdrag. Här kan du också läsa om lediga jobb och hur vi är som arbetsgivare. Här finns även pressinformation och nyheter.
  Om oss
 • Resa och trafik innehåller information om hur vi underhåller vägar och järnvägar, om trafikpåverkande åtgärder, trafiksäkerhet och trafikbuller.
  Resa och trafik
 • Våra projekt innehåller information om underhållsarbeten och Trafikverkets bygg- och utredningsprojekt av landets vägar och järnvägar. Här finns också en karta över alla projekt, uppdelade efter län.
  Våra projekt

Anpassningar av webbplatsen

Vi arbetar kontinuerligt med att öka tillgängligheten och användbarheten på vår webbplats.

 • Du kan anpassa textstorleken genom webbläsarens menyval.
 • Vi har information på engelska och ett antal andra språk. 
 • Vi har grundläggande information om Trafikverket på lättläst och teckenspråk.

Symboler för engelska och lättläst finns på de sidor som har sådan information. 
Other languages
Lättläst

Länkningspolicy till vår webbplats 

Om du länkar till Trafikverkets webbplats ber vi dig att respektera följande:

 • Ange länken till Trafikverkets webbplats i ett neutralt teckensnitt.
 • Använd endast så kallade hypertextlänkar. Det innebär att Trafikverkssidan öppnas i ett fönster med Trafikverkssidans internetadress i webbläsarens adressfält.
 • Använd inte integrerande länkar (annan benämning är inlinelänkar). Det vill säga länka inte så att information automatiskt hämtas från Trafikverkets webbplats och placeras på en annan webbplats.
 • Använd inte tekniken att länka inom ramar, det vill säga länka inte så att Trafikverkets webbplats placeras inom ramarna för någon annan webbplats. Vi vill på detta sätt undvika att kopplas ihop med exempelvis kommersiella intressen.
 • Länka inte på ett sådant sätt eller i ett sådant sammanhang att Trafikverkets material riskerar att missförstås.

Så här fungerar det bäst

Ladda ner dokument, bilder och filmer

Vi använder i huvudsak PDF, Word, Excel och Powerpoint för filer på vår webbplats. För mediefiler använder vi Windows Media Player eller QuickTime.

Adobe PDF Reader

För att kunna läsa PDF-filer behöver du Adobe Reader, som du kan ladda hem gratis från Adobe.

Microsoft Office

För att kunna läsa Word-, Excel- och Powerpointfiler behöver du antingen Microsoft Office installerat på din dator eller Microsoft Office på webben, som är gratis.
Microsoft OneDrive och Dropbox kan visa Officefiler utan tillägg.

Windows Media Player

För att spela mediefiler behöver du antingen Microsoft Windows Media Player eller Apple QuickTime, som du kan ladda hem gratis från leverantörerna.

Vi bygger för och testar med olika webbläsare

Vår webbplats stödjer inte äldre webbläsare som Internet Explorer och första versionen av Edge.

Webbplatsen är byggd enligt webbstandarder och riktlinjer för tillgänglighet. Koden är enligt HTML5 och Cascading Style Sheet (CSS) 3.0 samt Javascript för att fungera bra i så många moderna webbläsare som möjligt.

Vi testar med flera webbläsare, telefoner och surfplattor för att verifiera att webbplatsen fungerar korrekt. Vi testar med senaste versionerna av Chrome, Safari, Firefoxoch Edge,

Fungerar webbplatsen inte i din webbläsare?

Vår webbplats och våra system som du når via internet använder kryptering med HTTPS för en säker anslutning mellan din webbläsare och trafikverket.se.

Din webbläsare behöver därför stödja krypteringsprotokollet TLS 1.2 för att fungera med Trafikverkets webbtjänster. Det gör alla moderna webbläsare i dag. Om du har en äldre webbläsare, en äldre version av Android (4.4 KitKat eller äldre) eller en äldre Safariwebbläsare behöver du uppgradera din enhet. Du kan själv se om din webbläsare stöder TLS 1.2 på:
https://www.howsmyssl.com/

Din webbläsare behöver också stödja Javascript för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt. Om du upplever problem med webbplatsen, prova först att uppdatera till senaste versionen av din webbläsare. Om det inte löser problemet får du gärna kontakta oss.

Kontakta Trafikverket

Du kan hitta kontaktuppgifter på flera sätt. På vissa sidor finns det specifika kontaktuppgifter som rör just det ämnet. Dessa hittar du i så fall längst ner på sidan.

Så arbetar vi med lagkraven för webb

Så arbetar vi med kakor, GDPR och personuppgifter, offentlighetsprincipen och tillgänglighet.

Tyck till om webbplatsen

Jag besöker webbplatsen med min: