Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Projekt Ostlänken. En ny generation järnväg.

Foto: Leungchopan

Ny dubbelspårig höghastighetsjärnväg Södertälje- Linköping.

Ostlänken är den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Vi planerar för en successiv byggstart under åren 2017-2021. Ostlänken beräknas vara färdig mellan år 2033 och 2035. När vi är klara har vi byggt cirka 15 mil ny höghastighetsjärnväg, 200 broar och 20 kilometer tunnlar.

Projekt Ostlänken ska göra det möjligt att resa snabbare, säkrare och smidigare. Projektet ska svara på människors behov av hållbara resor och transporter, ge regionerna chans att växa samt skapa möjligheter att utöka andelen regionaltrafik och godstransporter på befintlig järnväg.

Följ Ostlänken direkt i din telefon.

Nu har vi börjat att bygga de förberedande arbetena i Norrköping. Du vet väl om att du kan få senaste nytt om Ostlänken direkt i din telefon, dator eller surfplatta.

Just nu pågår byggnationen av Kardonbanan, Norrköpings nya godsjärnväg. Den nya godsjärnvägen och Norrköpings nya godsbangård är ett steg i de förberedande arbetena som måste göra för att vi sedan ska kunna få plats att bygga Ostlänken. Mer information hittar du under Aktuellt för byggnationen av Kardonbanan. Här kan du följa hela byggprocessen och få aktuell information om tillexempel störningar som påverkar direkt närboende eller vägar runt bygget. Du kan också anmäla dig till att få uppdateringar direkt i din telefon, dator eller surfplatta via vårt RSS-flöde.  För instruktioner om hur du går tillväga för att installera RSS-flöde i din mobil, dator eller surfplatta, klicka här

Vill du ha uppdaterad information vad som händer övergripande i hela Ostlänken anmäler du det här: Information via RSS för hela Ostlänken.