Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Utbildningar i kemikaliehantering

Här finns två datorbaserade utbildningar, en grundutbildning och en fördjupning. Både utbildningarna är öppna för alla och du kommer åt dem från vilken dator som helst.

Grundkurs

Grundutbildningen beskriver hur Trafikverket jobbar med kemikaliehantering och vilka krav som ska uppfyllas när du använder en kemisk produkt i ett trafikverksprojekt. Den guidar dig samtidigt i vårt Kemikaliehanteringssystem Chemsoft och visar var du hittar information på våra kemikaliesidor.

Fördjupning

Den fördjupande utbildningen är en fortsättning och fördjupning till grundutbildningen. Fördjupningsutbildningen omfattar en djupare genomgång av kemikalielagstiftningenhur man tar fram en produktvalsanalys, farobedömning samt riskanalyshur man ska hantera och förvarar kemiska produkter på ett säkert sätthur man kan arbeta aktiv med utfasning av farliga kemiska produkter och vilka verktyg som finns för detta arbete.

Interaktiv utbildning betyder att du själv ska vara aktiv. Läs noga på sidan sidnavigering i början av kurserna. Utbildningarna är öppna för alla, både intern och extern personal.

Inloggningsuppgifter till Lärtorget

Utbildningarna finns tillgängliga på Lärtorget, för att få inloggningsuppgifter till Lärtorget finns tre alternativ:

  • Om du jobbar på Trafikverket når du kurserna via Lärtorget (som finns på vårt Intranät under Mina system). Där går du till kurskatalogen och anmäler dig till den utbildning du vill gå
  • Om du inte jobbar på Trafikverket men har inloggningsuppgifter till Lärtorget, kan du logga in och anmäla dig i kurskatalogen till den utbildning du vill gå. Länk till inloggningen: Inloggning Lärtorget
  • Om du inte jobbar på Trafikverket och inte har inloggningsuppgifter, klicka på dokumentet "Lathund kemikalieutbildning" nedan. Där finns information om hur du ansöker om inloggningsuppgifter

Lathund kemikalieutbildning (pdf-fil, 439 kB, öppnas i nytt fönster) 

Obs! Du kan inte använda dina inloggningsuppgifter till kemikaliehanteringssystemet Chemsoft. För att komma åt utbildningen krävs nya inloggningsuppgifter till Lärtorget.

Test och kursintyg

Den interaktiva kemikalieutbildningarna avslutas med ett test, när du har blivit godkänd på testet kan du skriva ut ett eget kursintyg. Du kan även gå in i utbildningen flera gånger för att till exempel söka specifik information.

Frågor, synpunkter eller förbättringsförslag?

Frågor, synpunkter eller förbättringsförslag på utbildningarna? Se fliken Kontakta oss.

Lycka till!