Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Novvisionens logotyp.

Nollvisionen för vägtrafik - webbutbildning

Detta är en grundutbildning om Nollvisionen. Främst vänder sig utbildningen till dig som i din yrkesroll påverkar utformningen och användningen av vägtransportsystemet på ett eller annat sätt.

Trafikverket har uppdraget att leda samverkan med aktörer och myndigheter för trafiksäkerhetsarbetet inom vägtrafiken i Sverige. Som en del av det uppdraget ska vi sprida kunskap om Nollvisionen och dess säkerhetsfilosofi. Ett sätt är genom denna webbutbildning.

Utbildningen vänder sig till dig som vill veta mer om grunderna till Nollvisionen. Den är främst tänkt för dig som i din yrkesroll på något sätt påverkar utformningen och användningen av vägtransportsystemet.

Syfte med webbutbildningen

Tanken är att du som deltagare ska förstå Nollvisionen, dess säkerhetsfilosofi och de principer som gäller för utformningen av ett säkert vägtransportsystem.

Utbildningen ger dig kunskap om säkerhetsutvecklingen inom vägtrafiken och de utmaningar Sverige står inför, på resan mot en säker vägtrafik.

Hur går utbildningen till?

Utbildningen är öppen för alla och kräver ingen anmälan. Den tar knappt 20 minuter att genomföra. Del av utbildningen förutsätter att du kan använda ljud.

För att köra igång utbildningen, klicka på länken nedan (annan webbplats).