Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tågset med personvagnar

Trafikverkets ellok och vagnar används för Kapacitetståget 2017. Foto: Bernt Talbrant

Resa med konferensvagn och ellok

Myndigheter, samt organisationer med koppling till Trafikverkets roll som förvaltare av infrastruktur, kan boka resor med Trafikverkets konferensvagnar och ellok.

Här nedan kan du läsa mer om vilka fordonen är och hur du bokar dem.

Trafikverket har ett eget tillstånd som järnvägsföretag och kör sina tåg i egen regi. Vårt tillstånd och våra fordon kan för närvarande användas endast inom Sveriges gränser. Vi har tillstånd att trafikera egen järnväg, Inlandsbanan och Arlandabanan.

Konferensvagnarna kan till exempel användas för rullande möten eller turnéer runt om i landet. I vagnarna finns serveringsmöjligheter, mötesutrustning och möjlighet att ordna utställningar och filmvisningar. Läs mer om vilka möjligheter som finns i respektive vagn under "Mer information om fordonen" nedan.

Trafikverket har ett nära samarbete med Järnvägsmuseet i Gävle kring trafik och fordon. Vi kan därför erbjuda även vissa av Järnvägsmuseets lok och vagnar i Trafikverkets tåg.

Elloken kan även användas som lok för transporter, dock inte för transporter med farligt gods.

Fordonen används för det mesta i Trafikverkets egen verksamhet vid till exempel möten, kundträffar, inspektion och visning av infrastruktur och provkörningar.

Välkommen ombord! Kontaktuppgifter hittar du under "Kontakta oss" här ovan.