Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fingeravtryck

Personuppgifter vi samlar in när du använder www.trafikverket.se

När du surfar på trafikverket.se samlar vi in personuppgifter om dig. Insamling av personuppgifter görs även när du nyttjar våra nyhetsbrevs- och sms-tjänster, ärendetjänster, webbshop samt använder våra tjänster där det behövs inloggning.

Här nedan får du mer detaljerad information om personuppgiftsbehandlingen. Har du frågor, se Kontakta oss längre upp på sidan.

TjänstPersonuppgifter som samlas inÄndamålHur länge behålls uppgifterna?Konsekvenser om du avstår från att lämna personuppgifter
Surfning Kakor (men inga personuppgifter i övrigt)

Vi använder kakor för webbanalys. Läs mer om vad en kaka är och hur vi använder det.
Kakor (cookies) på trafikverket.se

Kakorna lagras på din dator under en viss tid.

Du kan inte använda trafikverket.se fullt ut.
E-post- och sms- tjänster

E-postadress eller mobilnummer, ibland förekommer att vi samlar in namn.

För att du skall få information som du har beställt.

 

Tills du själv begär borttag, eller att e-postadress eller telefonnummer ej längre är nåbara. Du får inte e-post med nyhetsbrev eller information via sms.
Ärendetjänster

Kontaktuppgifter, fakturauppgifter och ombudsuppgifter som namn, adress, telefonnummer och e-postadress.

För att vi ska kunna hantera och besvara ditt ärende.  Uppgifterna behålls så länge ärendet är aktivt. Upprättad och arkiverad allmän handling i samband med ärendet kan innehålla personuppgifter. Vi kan inte hantera ditt ärende. Du får kontakta oss per telefon eller post i stället.
Webbshop

Namn och adress.

Uppgifterna behålls upp till två år efter att produkten har levererats, för att vi ska kunna hantera leveransuppföljning och eventuella reklamationer.

För att du ska få de produkter som du har beställt. Uppgifterna behålls upp till två år efter att produkten har levererats, för att vi ska kunna hantera leveransuppföljning och eventuella reklamationer. Du kan inte köpa varan.
Tjänster med användarkonto (med personnummer)

Namn, personnummer, adress, telefonnummer, e-postadress som har tagits emot via Trafikverkets kontaktpersoner för tjänsterna.

I vissa tjänster kan fler uppgifter behövas eller
vara frivilliga att ange.

För att du ska kunna logga in och använda
tjänsterna och att vi får veta vem du är (säker identifiering).

Gallring (borttag) styrs av gallringsbeslut enligt
arkivlagen.

Du kan inte få tjänsten eller utföra ärenden. Beroende på tjänst kan du kontakta oss per telefon, e-post eller post.
Tjänster med webbkonto (utan personnummer)

Namn och e-postadress som har samlats in vid direkt registrering på trafikverket.se.

I vissa tjänster kan fler uppgifter behövas eller vara frivilliga att ange.

För att du ska kunna logga in och använda tjänsterna. Gallring (borttag) styrs av gallringsbeslut enligt arkivlagen. Du kan inte få tjänsten
eller utföra ärenden. Beroende på tjänst kan du kontakta oss per telefon,
e-post eller post. 
Förarprovstjänster, boka prov Namn, personnummer och adress. För att du ska kunna logga in och använda tjänsten. Dina uppgifter kommer att sparas i 10 år och därefter raderas dessa enligt beslutade gallringsrutiner. Du kan inte använda tjänsten.
Utförda körkorts- och yrkesförarprov Uppgifter om dina utförda prov förmedlas till Transportstyrelsen. Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är myndighetsutövning gällande prov för körkorts- och yrkesförarbehörigheter.    
Lediga jobb – ansökan om tjänst Person- och kontaktuppgifter som namn, personnummer, adress, e-post, telefonnummer samt svar på urvalsfrågor för tjänsten, personligt brev och CV samt resultat av tester om det görs för aktuell tjänst. För att kunna hantera rekryteringsärendet. 2 år enligt gallringsbeslut. Du kan inte söka ledig tjänst om inte dessa uppgifter lämnas.