Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En uppslagen bok.

Certifieringsprov, bokning och utbildningar

Här hittar du all information du behöver för att registrera, boka och genomföra certifieringsprov från och med 1 april 2019.

Angående TDOK 2012:86, version 4 – Trafikverkets tekniska krav på Arbete på väg: I dagsläget så bygger samtliga certifieringsprov på version 3 av detta regelverk (för de aktuella certifieringsfrågor som avses). Arbete pågår med att ta fram en bra lösning på hur certifieringsfrågorna ska uppdateras relaterat till de regelförändringar som sker. Under tiden gäller principen att ingen förändring sker mot annat än att vi i god tid informerar om det här. Som ett första steg så kommer uppdaterade kompetensplaner tas fram under hösten. Dessa syftar till att förtydliga vilka kunskaper man förväntas ha för att få godkänt på respektive certifieringsprov.

Registrera, boka och genomföra certifieringsprov

Förenklad lathund:

Nedan hittar du en mer utförlig lathund som vi rekommenderar att du använder om du inte gjort detta innan. Obs! Läs alla punkter nedan innan du påbörjar bokningen. Klicka på plustecknen (+) för att läsa varje punkt.

Lathund och instruktion om certifieringsprov