Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En uppslagen bok.

Certifieringsprov, bokning och utbildningar

Här hittar du all information du behöver för att registrera, boka och genomföra certifieringsprov från och med 1 april 2019.

Torsdag 5 mars, 14.00-15.00 så kan tillfälliga driftstörningar i registrering av ID06-kort och bokning av prov uppstå. Detta då det sker systemtekniska rättningar och uppdateringar av systemen.

Angående TDOK 2012:86, version 4 – Trafikverkets tekniska krav på Arbete på väg: I dagsläget så bygger samtliga certifieringsprov på version 3 av detta regelverk (för de aktuella certifieringsfrågor som avses). Samverkan med branschen pågår avseende rutin för hantering av certifieringsprov i samband med regelförändringar. Under tiden gäller principen att ingen förändring sker mot annat än att vi i god tid informerar om det här. Mer information kommer publiceras på denna sida inom kort.

Angående TSFS 2019:074: Transportstyrelsen kommit med en ny föreskrift som ersatt äldre kravdokument inom Arbete på väg. Vissa krav och regler har ändrats, vilket också påverkat innehållet i våra certifieringsprov. Mot denna bakgrund så har vi vidtagit de åtgärder som beskrivs i dokumentet nedan.
Anpassning av frågor i certifieringsprov till Transportstyrelsens nya förskrift TSFS 2019:74 (pdf-fil, 401 kB)

Trafikverkets certifieringsprov kräver att du har ID06-kort av typen version 2. Sedan den 20 Juni så tillhandahåller vi inte support av ID06 kort version 1.

Registrera, boka och genomföra certifieringsprov

Förenklad lathund:

Nedan hittar du en mer utförlig lathund som vi rekommenderar att du använder om du inte gjort detta innan. Obs! Läs alla punkter nedan innan du påbörjar bokningen. Klicka på plustecknen (+) för att läsa varje punkt.

Lathund och instruktion om certifieringsprov