Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En uppslagen bok.

Certifieringsprov, bokning och utbildningar

Här hittar du all information du behöver för att registrera, boka och genomföra certifieringsprov från och med 1 april 2019.

Aktuellt

Med anledning av att Transportstyrelsen kommit med en ny föreskrift som ersatt äldre kravdokument inom Arbete på Väg så har vissa krav och regler ändrats vilket också påverkat innehållet i våra certifieringsprov. Mot denna bakgrund så har vi genomfört en kartläggning av berörda frågor och vidtagit åtgärder som beskrivs i dokumentet nedan.
Anpassning av frågor i certifieringsprov till Transportstyrelsens nya förskrift TSFS 2019:74 (pdf-fil, 401 kB)

Trafikverkets certifieringsprov kräver att du har ID06-kort av typen version 2. Sedan den 20 Juni så tillhandahåller vi inte support av ID06 kort version 1. OBS Om du har bokat ditt provtillfälle med ID06-kort i version 1 och sedan dess fått ett nytt ID06-kort i version 2 så måste du avregistrera ditt gamla kort och registrera ditt nya kort i Trafikverkets registreringsklient innan provtillfället. Annars riskerar du att inte få skriva provet p.g.a. ”hinder för prov”.  

Registrera, boka och genomföra certifieringsprov

Förenklad lathund:

Beställ ID06-kort

Kontrollera att kortet är aktiverat

Ny- eller omregistrera ditt ID06-kort hos Trafikverket

Boka tid för prov och val av betalningsmetod

Kontrollera att ditt godkända certifieringsprov är registrerat på ditt ID06-kort

Nedan hittar du en mer utförlig lathund som vi rekommenderar att du använder om du inte gjort detta innan. Obs! Läs alla punkter nedan innan du påbörjar bokningen. Klicka på plustecknen (+) för att läsa varje punkt.

Lathund och instruktion om certifieringsprov