Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

E-utbildning – Snöröjning av spårväxlar

Trafikverket har i samarbete med Trafikverksskolan tagit fram en interaktiv utbildning "Snöröjning av spårväxlar". Den vänder sig till entreprenörer och beskriver bland annat spårväxlens funktion och hur den röjs på olika sätt.

I utbildningen beskrivs både en spårväxels funktion, vilka skydd som finns för att klara vintern bättre samt beskrivning av hur du röjer en spårväxel för hand såväl som med maskinell utrustning. Utbildningen bygger på rådsdokument Spårväxel vinterhandbok (TDOK 2013:0655). Se länk nedan.

Utbildningens målgrupp

Målgruppen för utbildningen är främst entreprenörer som är ute och arbetar i spår och är tänkt som ett stöd i deras arbete med spårväxlar. Även Trafikverkets anläggningsförvaltare och personal på driftledningscentralerna kan ha intresse av utbildningen.

Ingen inloggning

Utbildningen är gratis och kräver ingen inloggning. Du når den via länken längre ner på sidan. Instruktioner kommer du åt när du har startat utbildningen.