Förändringar i mallar och "ställningstagande light"

Godkännandestödet har nu uppdaterat fyra stycken mallar som gäller för processen. Många av förändringarna rör sig om förtydligande i hjälptexter och andra mindre redaktionella ändringar.

En förändring som främst är iögonfallande för GOP-handläggare är förändringen som gjorts i TMALL 0971 (Behovet av nytt godkännande ska inte prövas). Syftet är att förenkla för de projekt av enklare karaktär som inte kräver Transportstyrelsens prövning av om godkännande krävs.

Från att tidigare ha varit en blankett av enklare slag som fungerat som följebrev/beslut, har nu TMALL 0971 byggts ut med lite mer information. Det medför att denna mall är den enda som behöver användas för projekt som inte ska anmälas till Transportstyrelsen. Handläggaren behöver för dessa ärenden inte längre använda TMALL 0016 (ställningstagandemallen). Tidigare behövde dessa projekt använda båda mallarna (TMALL 0971 och TMALL0016). Till följd av ändringen ska nu denna mall signeras av både Godkännandestödet (vid fastställelse) och av projektledare.

I ställningstagandemallen har också en del synliga förändringar genomförts. Bland annat har hänvisningen till införandeplan CCS fått ett nytt diarienummer i mallens hjälp-/alternativtext. Dessutom är displayer borttaget från tabellen med DKKer då de inte längre utgör sådana enligt TSD PRM. Vidare har stycket om CSM-RA tagits bort från ställningstagandet då Godkännandestödet bedömer informationen överflödig i relation till övrig hantering av CSM-RA i godkännandeprocessen.  

TMALL 0505 (G3G8) och TMALL 0715 är endast uppdaterade med några förtydliganden.