Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Avtal för leverantörer

I entreprenadupphandlingar hänvisas det till avtal som Trafikverket har tecknat. Det gäller materialförsörjning via Trafikverket Materialservice och omhändertagande av spårodugliga träsliprar.

Avtalen ska användas inom den entreprenad som upphandlingen gäller och är kontraktshandlingar, benämns anvisat förbeställt material respektive tillhandahållet material i entreprenadkontraktet, det vill säga i förväg avtalat material.

Något material är inte förbeställt specifikt för den aktuella entreprenaden utan entreprenören ska beställa/avropa erforderligt material enligt sortimentslistan från Materialservice. Sortimentlistan innehåller vald försörjningslösning för respektive vara och gällande dokument som beskriver beslutade former för hantering av material.

Materialförsörjning

I Trafikverkets järnvägsprojekt används normalt en försörjningslösning där Trafikverket Materialservice står för leveranserna av tekniskt godkänt material. Tekniskt godkänt material består till övervägande del av järnvägsrelaterat material till Trafikverkets projekt, vilket innebär att även vägprojekt ska använda försörjningslösningen i den mån det ingår järnvägsrelaterat material.

Det betyder att entreprenören i huvudsak beställer tekniskt godkänt material från Materialservice. Detta regleras i entreprenadkontraktet (AFC/AFD.15 Varor) genom hänvisning till bland annat sortimentslista som innehåller vald försörjningslösning för respektive vara och ett antal dokument som beskriver beslutade former för hantering av material.

Alla dokument öppnas i nytt fönster.

Sortimentslista (pdf-fil, 185 kB)

Beslut tillhandahållet material (pdf-fil, 728 kB)

TDOK 2012:197, Planeringsmöte beställning av material via Materialservice (dokumentcenter)

TDOK 2012:200, Leveranser till avhjälpande underhåll (dokumentcenter)

TDOK 2012:201, Skötsel entreprenadlager (dokumentcenter)

TDOK 2012:195, Leveransförutsättningar beställning av tekniskt godkänt material 

Ramavtal för destruktion av spårodugliga träsliprar

I Trafikverkets förfrågningsunderlag (AFC/AFD.159 Tillvarataget material) hänvisas det till avtal för destruktion av spårodugliga träsliprar. De ingångna avtalen finns på sidan Ramavtal för destruktion av spårodugliga träsliprar.
Ramavtal för destruktion av spårodugliga träsliprar