Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bessy och Besiktningsplan

Bessy och Besiktningsplan är två it-stöd för att planera och utföra besiktningar av Trafikverkets fasta järnvägsanläggningar.

Bessy

Bessy är ett it-stöd för att genomföra säkerhets-, underhålls- och övertagandebesiktning av Trafikverkets fasta järnvägsanläggningar. För att kunna använda Bessy krävs en pc, och eventuellt en handdator, där systemet är installerat på båda enheterna. Som handdatorenhet använder du en väder- och stöttålig mobiltelefon. Den ska ha pekskärm och operativsystemet Windows mobile 6.1 till 6.5. Via Bessy Mobile kan du att synka och arkivera besiktningsinformation direkt från spåret.

Besiktningsplan

It-stödet Besiktningsplan använder du tillsammans med Bessy, som är it-stödet för själva genomförandet av säkerhets- underhålls- och övertagandebesiktning. Besiktningsplan visar att besiktningar skall göras och när de är utförda. I Besiktningsplan kan man även mäta besiktningsgraden av anläggningar, det vill säga i vilken omfattning man följt regelverket för besiktningstyperna. Planeringen utförs för varje bandel och den löper över 12 månader.