Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Elektroniska blanketter (E-blanketter)

Elektroniska blanketter (E-blanketter) är ett system för elektronisk hantering av TTJ-blanketterna 29, 30 och 31 som avser banarbeten i spårområden.

Syftet med detta system är att förenkla arbetet för de som hanterar TTJ-blankett 29, 30 och 31, att höja kvaliteten på banarbetsplaneringen och att minimera den mänskliga riskfaktorn som manuellt arbete medför.

Illustration av förenklat flöde

Förstoring av illustrationen av "Förenklat flöde för elektroniska blanketter 29-31" (pdf-fil, 81 kB)

Målgrupper

  • Entreprenörer som ansöker om banarbeten i spårområde.
  • Trafikplanerare på Trafikverket som granskar, godkänner, avslår eller ställer in ansökningar.
  • Tågklarerare som är mottagare av systemets slutprodukt, förtryckt TKL-bok.

Behörighet

För att ha åtkomst till systemet krävs behörighet. Det gäller både entreprenörer och trafikplanerare som tilldelar kapacitet för banarbete. Trafikplanerare ansöker om behörighet via Arthur, och entreprenörer ansöker via sin uppdragsgivare.

Vi utvecklar ett tekniklyft under 2020

Under november 2020 planerar vi att genomföra ett tekniklyft för E-blanketter. Den nya versionen av systemet kommer enligt planering att tas i bruk i samband med öppnandet av T21 i Trans. Systemet kommer att likna dagens och ha samma typ av funktionalitet.

Vi kommer att erbjuda utbildningstillfällen för entreprenörer och trafikplanerare via Skype under oktober.
Detaljer om detta kommer efter sommaren.